'Star Wars' komt na de Death Star en Starkiller Base met weer een nieuw superwapen

'Star Wars' komt na de Death Star en Starkiller Base met weer een nieuw superwapen

Het houdt niet op..

Star Wars heeft weer een nieuw superwapen geïntroduceerd dat aangedreven wordt door kyber-kristallen.

De Jedi wisten al het gevaar dat de kristallen konden vormen. Ze vormden de sleutel voor het lichtzwaard, maar konden ook energie focussen als ze misbruikt werden. Yoda stelt in de serie Star Wars: The Clone Wars bijvoorbeeld dat de Sith en Jedi "lang geleden vochten om de heerschappij over het sterrenstelsel" en "wapens van onvoorstelbare kracht" gebruikten. Allemaal gemaakt met kyber-kristallen. Zo bezien is het niet heel verrassend dat ze een belangrijk onderdeel van de Star Wars-geschiedenis vormen.

Nieuw superwapen
Hoe je wapens maakt met kyber-kristallen was een geheim dat verloren ging in het universum van George Lucas. Maar Galen Erso herontdekte de manier waarop het kon, wat leidde tot de bouw van de eerste (en tweede) Death Star. Tegelijk maakte het Keizerrijk Starkiller Base van de heilige Jedi-wereld Ilum.

Nu onthult een Star Wars-boek, Mission to Disaster van Justina Ireland, nog een kyber-superwapen, iets waar Palpatine nooit iets over hoorde.

De jonge wetenschapper Avon Starros ontdekt in het boek de trillingen van een kyber-kristal te beheersen en te kanaliseren in de grond van een planeet. Die apparaten konden voor lokale breuklijnen zorgen en daardoor zelfs planeten laten barsten als een ei.

Het bijzondere aan deze superwapens, was dat er nauwelijks kristallen voor nodig waren om ze te laten werken. Dat zou pas echt gevaarlijk zijn geweest in handen van Palpatine!

NieuwsFilm

meest populair