Daredevil-acteur Charlie Cox maakt 2003-versie met Ben Affleck met de grond gelijk

Daredevil-acteur Charlie Cox maakt 2003-versie met Ben Affleck met de grond gelijk

Affleck doet het volgens Cox goed, maar dat is het dan ook wel...

Als je denkt aan Ben Affleck als superheld, denk je waarschijnlijk meteen aan Batman. De beroemde acteur kroop echter van tevoren al in de huid van Daredevil, alleen werd deze film heel wat minder goed onthaald. Charlie Cox, die Daredevil speelde in de gelijknamige serie, laat nu weten waarom de film mislukte.

Tijdens een recent interview liet Cox zich erover uit en het werd hierin duidelijk dat hij geen fan is van de superheldenfilm uit 2003. De acteur had namelijk de nodige kritiek op de verguisde filmversie met Ben Affleck als de blinde superheld.

Inspiratie
Cox gaf toe de film gezien te hebben voordat hij het stokje overnam, maar echt geïnspireerd was hij niet. Zo zegt hij: "Ik heb de film een enkele keer gezien maar daarna had ik vooral zin om mijn eigen ding te doen. Op Bens acteerprestatie heb ik eigenlijk helemaal niets aan te merken, maar de film neemt gewoon teveel hooi op zijn vork".

Volgens Cox is het dan ook erg rommelig: "De film gaat alle kanten uit. Dat komt waarschijnlijk ook door de overvloed van personages. Iedereen zat in de film, Kingpin, Bullseye, Elektra, Karen Page én Foggy. Hij zat overvol maar duurde maar twee uur. Dat was sowieso een groot probleem. Ten slotte moeten we het even hebben over het kostuum, want dat zag er ook niet uit".

Ontvangst
Cox als Daredevil werd echter wel erg sterk onthaald en ondanks het feit dat de serie gecanceld werd op Netflix, lijkt Disney+ de draad wel op te willen pakken. Zo was de acteur kort te zien als Matt Murdock in Spider-Man: No Way Home en liet Cox nog niet zo heel lang geleden weten dat hij waarschijnlijk "nog wel meer te doen krijgt" als Daredevil!

NieuwsFilm

meest populair