Waarom Lady Gaga moest huilen door Halle Berry

Waarom Lady Gaga moest huilen door Halle Berry

De actrice en regisseuse mocht een speciale prijs in ontvangst nemen.

Halle Berry heeft het publiek zondag weten te raken met haar indrukwekkende speech tijdens de Critics Choice Awards, waar de Hollywoodster de speciale SeeHer Award in ontvangst mocht nemen. Zo ontroerde ze onder meer Lady Gaga tot tranen toe.

In haar dankwoord zei Berry het belangrijk te vinden dat meer vrouwen hun eigen verhaal vertellen. "Het vertellen van verhalen kan ons bewustzijn verrijken en ons helpen om vanuit een ander perspectief dan ons eigen te denken".

"We moeten ons in de realiteit van een ander kunnen verplaatsen, hoe ongemakkelijk dat ons ook maakt, zodat we kunnen stoppen met elkaar veroordelen en het wijzen van vingers. We moeten juist op zoek naar empathie en compassie voor anderen".

Berry vervolgde: "Ik zit al dertig jaar in het vak en dacht vroeger dat ik pas zou winnen als ik een rol zou krijgen die witte mannen normaal spelen. Dat werkte natuurlijk niet. Ik ben geen witte man. Al die rollen zouden dan herschreven moeten worden met mijn reis, in al zijn schoonheid en pijn, als uitgangspunt".

De bekendheid vertelde ook dat haar rol in de Netflix-film Bruised, die ze ook heeft geregisseerd, oorspronkelijk niet voor een vrouw was geschreven. Toen ze werd ingehuurd voor het project heeft ze dan ook een hoop werk verricht om deze passend voor haar te maken.

"Ik ben dankbaar dat ik nu leef; een moment waarop vrouwen opstaan om hun eigen verhalen te vertellen", aldus Berry, die met haar speech jonge vrouwen hoopt te inspireren om hetzelfde te doen.



NieuwsFilm

meest populair