'Star Wars' voelde niet goed voor Ewan McGregor toen hij ervoor tekende

'Star Wars' voelde niet goed voor Ewan McGregor toen hij ervoor tekende

Hij voelde zich niet goed bij The Phantom Menace.

Obi-Wan Kenobi-acteur Ewan McGregor gaf interessant genoeg tijdens een nieuw interview toe dat hij in eerste instantie sceptisch was over of hij geschikt kon zijn voor Star Wars.

De acteur debuteerde in die rol in de film The Phantom Menace, waarin hij gecast werd door George Lucas. De film bracht meer dan 1 miljard dollar op aan de wereldwijde box office, tegen een budget van een kleine 115 miljoen dollar. Fans hadden er al jaren naar uitgekeken, en waren behoorlijk teleurgesteld toen hij uitkwam.

Obi-Wan Kenobi spelen
In The Phantom Menace zien we het begin van de reis van een jonge Anakin Skywalker. Hij wordt door de Jedi Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi meegenomen naar het centrum van het sterrenstelsel op de planeet Coruscant, nadat blijkt dat hij gigantische krachten in de Force heeft.

Momenteel is McGregor druk met de promotie van de serie Obi-Wan Kenobi, waarin hij voor het eerst in lange tijd terugkeer als het personage. Maar hij gaf toe in eerste instantie zich af te hebben gevraagd of hij wel geschikt was voor de rol.

Dat vertelde hij tijdens een interview met Entertainment Weekly, waarin McGregor uitlegde zichzelf vooral te zien als iemand die niet groot en bekend was binnen Hollywood en op dat moment nog vooral rollen had gehad in onafhankelijke dramafilms:

"Star Wars voelde niet helemaal goed voor mij. In eerste instantie was ik behoorlijk sceptisch daarover. Ik dacht vooral: 'Nou, ik ben een onafhankelijke, stedelijke acteur. Ik ben niet dit type."

NieuwsFilm

meest populair