Geïrriteerde Sandra Bullock: "Romcoms zoals vroeger worden niet meer gemaakt"

Geïrriteerde Sandra Bullock: "Romcoms zoals vroeger worden niet meer gemaakt"

De actrice denkt dan ook niet dat ze nog snel in een romantische komedie te zien zal zijn.

Sandra Bullock is binnenkort te zien in The Lost City, naast o.a. Channing Tatum. De actrice geeft dan ook de nodige interviews om de film te promoten. Tijdens een recent gesprek liet Bullock weten dat we echter niet moeten verwachten dat ze nog snel in een romcom te zien zal zijn.

De laatste jaren wist de wereldberoemde actrice hoge ogen te gooien in films als Gravity en Bird Box, maar in het begin van haar carrière was Bullock voornamelijk te zien in de nodige romantische komedies. De actrice denkt dat deze films echter niet echt veel meer gemaakt worden.

Reactie
Zo zegt Bullock: "Deze films zijn ondergewaardeerd. Elke keer als iemand romcom zegt, of zelfs 'chick flick', is dat eigenlijk kleinerend. Maar als je terugkeert naar de jaren dertig, veertig en zelfs vijftig, dan zie je dat er de nodige komedies waren met avontuur en romantiek. Het werd niet zo gemarginaliseerd als vandaag de dag".

"Het draaide echter toen wel meer om de mannen. Er was veel actie en de vrouw in de film was er aanwezig als oogappel of als de 'jonkvrouw in nood'. Ondanks het feit dat romcoms wel meer rollen hebben voor vrouwen, moet dit eigenlijk altijd een bepaalde formule volgen. Het mag niet buiten de lijntjes. Dat vind ik wel vervelend."

Minder
Romantische komedies worden dan wel nog steeds gemaakt, studio's steken er niet meer zoveel geld in als vroeger. Zo werken streaminggiganten als Netflix en Amazon Prime wel aan de nodige romcoms, maar het gaat hier om projecten met tamelijk kleine budgetten en minder bekende sterren.

Romcoms als Groundhog Day, When Harry Met Sally en Bridget Jones's Diary worden volgens Bullock dan ook niet meer snel gemaakt, aangezien het genre nu meer wordt gezien als 'goedkoop entertainment' voor een voornamelijk vrouwelijk publiek. Zijn jullie het met haar eens?

NieuwsFilm

meest populair