Geflopte Will Smith-film blijkt een groot succes op Netflix

Gemini Man scoort verrassend goed.

Jim Pedd 21 maart 2022 22:30 in Algemeen
Vier van de vijf slechtst ontvangen blockbusters met Will Smith in de hoofdrol kwamen uit in een periode van zes jaar, namelijk tussen 2013 en 2019. Daarvan was Gemini Man wellicht de grootste teleurstelling.

Daarin konden we Smith volgen als hoofdrolspeler en -persoon, met A-list regisseur Ang Lee als verantwoordelijke op de regiestoel. Hij hielp de high concept sci-fi film uit de ontwikkelhel te halen, waar Gemini Man maar liefst twee decennia verkeerd had. Helaas flopte de film enorm.

​​Gemini Man is een succes op Netflix
Gemini Man werd enorm slecht ontvangen door critici; kreeg op Rotten Tomatoes een score van slechts 26 procent. Maar het publiek zag de actiefilm wel zitten, met een rating van 83 procent. Dat zien we helaas niet terug aan de box office.

Want met een budget van 138 miljoen dollar, bleek de film slechts goed voor 173 miljoen dollar aan de wereldwijde box office. In de Verenigde Staten (toch de belangrijkste markt voor Amerikaanse productiebedrijven) haalde de film nog geen 50 miljoen dollar op.

Aan de box office behaalde Gemini Man geen succes, maar op Netflix blijkt hij het nog best okay te doen. FlixPatrol meldt vandaag dat de film in 21 landen in de top tien staat van de meest bekeken titels op Netflix.

NieuwsFilm