Amber Heard boekt opnieuw grote overwinning in Johnny Depp-rechtszaak

Amber Heard boekt opnieuw grote overwinning in Johnny Depp-rechtszaak

De acteur zal zijn verdedigingslijn nu snel moeten bijstellen.

Over minder dan een maand begint dan eindelijk de alsmaar uitgestelde rechtszaak die Johnny Depp heeft aangespannen tegen zijn ex-vrouw Amber Heard voor smaad en laster, maar de acteur heeft nu al een eerste nederlaag geleden. Dat meldt Deadline.

De aankomende zaak draait om een column die Heard in 2018 heeft geschreven voor de Washington Post. Daarin besprak ze haar persoonlijke ervaringen met huiselijk geweld.

Hoewel ze dat deed zonder Depps naam te noemen, meent de Pirates of the Caribbean-acteur dat het klip-en-klaar is dat dit stuk over hem ging. Hij eist nu schadevergoeding van 50 miljoen dollar en Heard wil het dubbele zien.

Nog voor de start van de inhoudelijke behandeling van de zaak had Depp de rechtbank gevraagd Heard te verbieden een beroep te mogen doen om de zogenaamde 'anti-SLAPP'-wetgeving in haar verdediging.

Dergelijke wetgeving is ooit in het leven geroepen om de vrijheid van meningsuiting van burgers en voornamelijk de media te beschermen.

SLAPP (Strategic Lawsuits Against Public Participation) zijn rechtszaken die personen en bedrijven aanspannen tegen voornamelijk de media dus in de hoop om publicatie van voor hen ongevallige stukken te stoppen.

De aanklagende partij hoopt een medium af te schrikken met juridische kosten en dergelijke.

De rechter heeft dat verzoek deze week afgewezen, zo schrijft Deadline.

Deze winst voor Heard betekent niet dat ze niet meer veroordeeld kan worden voor hetgeen ze in haar column schreef destijds, maar wel dat ze argumenten gestoeld op die specifieke wetgeving gewoon mag aanvoeren voor de rechtbankjury.

Dat betekent dat Depp en zijn advocatenteam hun strategie zullen moeten bijstellen.

NieuwsFilm

meest populair