Michael Bay kraakt zijn nieuwe film 'Ambulance' af op belangrijk punt

Michael Bay kraakt zijn nieuwe film 'Ambulance' af op belangrijk punt

Al lijken we een prima actiethriller voor tussendoor te krijgen.

Sinds een paar dagen is de actiethriller Ambulance in de Nederlandse bioscopen te zien. De film komt van Michael Bay, die je vooral kent van zijn reeks Transformers-films. Opvallend is dat Bay nu erg kritisch is op zijn eigen productie.

In gesprek met Les Cinémas Pathé Gaumont geeft de filmmaker aan dat hij niet tevreden is met de visuele effecten in Ambulance.

"Al die explosies en auto's die over de kop slaan, dat is allemaal echt. Dat is allemaal live, echt. Het ziet er erg gevaarlijk uit en het kan erg gevaarlijk zijn als je niet weet wat je doet. Het meeste wat je ziet zijn echte stunts," aldus Bay.

Deel van CGI in Ambulance is waardeloos
"Er zijn maar heel weinig blauwe schermafbeeldingen in de film. Er is niet veel CGI" voegde de kritische Bay toe. "Een deel van de CGI is waardeloos in deze film. Er zijn een paar scènes waar ik niet blij mee was."

In Ambulance zijn er rollen voor onder meer Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II en Eiza González en FilmTotaal-recensent Arjan Welles gaf 2,5 ster: "Bay grijpt werkelijk alles aan om de spanning op te voeren. Het gaat er op momenten behoorlijk ruw en grafisch aan toe."



NieuwsFilm

meest populair