'Star Wars'-canon lijkt ook seksrobots te bevatten

'Star Wars'-canon lijkt ook seksrobots te bevatten

Disney onthult weer iets opvallends rond Star Wars.

Een opmerkelijke poster in het Star Wars-boek Star Wars Propaganda: A History of Persuasive Art in the Galaxy van Pablo Hidalgo hint op het bestaan van seksrobots in de franchise.

Robots worden in de Star Wars-franchise ontworpen met een specifieke functie in gedachten. Ze hebben vaak een bepaalde mate van zelfbewustzijn en interpersoonlijke communicatie is ook mogelijk, maar ze dienen altijd een meester. Robots hebben tegelijk niet altijd goede bedoelingen (denk maar aan General Grievous, leider van de Confederacy Droid Army en zijn misdrijven).

Star Wars-robots
Opmerkelijk genoeg zien we in het boek van Hidalgo, dat als canon wordt beschouwd door Disney, een poster met daarop een vrouwelijke robot. Haar rug wijst naar de voorkant van de poster en ze kijkt suggestief over haar schouder.

Haar schaduw is het masker van General Grievous als silhouet. De boodschap: "Do you know who else she's talking to?" En de woorden "Keep Our Republic Secure" en de richtlijn "Wipe Your Droid's Memory Regularly".

Het onderwerp van onderstaande poster is geen seksrobot, maar een PAD, een assistent. Maar het lijkt er tegelijk wel op dat de robot een geseksualiseerde variant is.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair