Eerste recensies 'Sonic 2': opnieuw een doorslaand succes?

Eerste recensies 'Sonic 2': opnieuw een doorslaand succes?

De razende blauwe egel is al terug voor zijn tweede avontuur.

Vlak voor de pandemie was de live action-gameverfilming Sonic the Hedgehog een grote hit. Dit was vooral opvallend doordat de makers het uiterlijk van Sonic niet veel eerder nog hadden aangepast. Er was veel kritiek op het oorspronkelijke ontwerp.

Na een prima ontvangst was er ook een hoge opbrengst aan de bioscoopkassa's en al vrij snel werd groen licht gegeven op het vervolg. Nu is er dus Sonic the Hedgehog 2, opnieuw van regisseur Jeff Fowler.

Met 2 uur misschien net iets te lang, maar vermakelijk
"In de tijd die Nintendo nodig heeft om een ​​Super Mario Bros.-film op groot scherm te krijgen, heeft Sega alweer een leuke Sonic-film afgeleverd voor de fans," schrijft de recensent van Variety.

"Sonic the Hedgehog 2 is een film met meer zelfvertrouwen dan zijn voorganger en levert dezelfde mix van hectisch familieplezier en nostalgische beats voor de oude fans," valt er op Digital Spy te lezen. "Ironisch genoeg voor een film over een snelle egel, is het probleem deze keer dat het allemaal een beetje te lang duurt."

"Er valt niet veel te bederven aan Sonic the Hedgehog 2, want er valt niet veel over te zeggen, behalve dat het licht amusant is en redelijk vakkundig is samengesteld," voegt The Guardian toe.

Vanaf morgen zie je Sonic 2 ook in de Nederlandse bioscopen. Hieronder een nieuwe clip.



NieuwsFilm

meest populair