Gigantisch veel kritiek op Oscar goodiebags ter waarde van 140.000 dollar

Gigantisch veel kritiek op Oscar goodiebags ter waarde van 140.000 dollar

Had dit geld niet beter gebruikt kunnen worden?

De Oscarshow was er een om nooit te vergeten. Will Smith gaf komiek Chris Rock een volle klap in het gezicht nadat laatstgenoemde een grap maakte over Smiths vrouw, Jada Pinkett Smith. Iedereen heeft het er nog over, maar een ander moment schoot ook heel wat mensen in het verkeerde keelgat.

Het is namelijk een gewoonte geworden dat alle genomineerden op de Oscars een goodiebag mee naar huis mogen nemen, maar dit gaat veel verder dan een doosje bonbons en een flesje wijn. De inhoud van het 'cadeautje' komt neer op zo'n 140.000 dollar, ongeveer 130.000 euro, per zak.

Inhoud
De cadeautjes zijn dan ook peperduur. Het marketingbedrijf Distinctive Assets, dat de inhoud van de goodiebag samenstelt, heeft een klein inkijkje gegeven van enkele dingetjes die in de tas zitten. Een van de duurste geschenken is een all-inclusive verblijf van drie nachten voor twee in Turin Castle in Schotland, compleet met butlerservice en een volledig gepersonaliseerde conciërgeservice, ter waarde van 50.000 dollar.

Geen zin om naar Schotland te gaan? Geen enkel probleem, want je mag ook naar het Golden Door spa resort in San Diego voor vier nachten, ter waarde van 15.600 dollar. Ook kunnen de genomineerden flink aan zichzelf 'laten werken', want zij krijgen ook er een peperdure liposuctiebehandeling, een botoxbehandeling en chemische peelings. Ook altijd leuk is de waardevolle fles olijfolie met eetbare goudvlokken.

Belachelijk
Het is niet heel erg gek dat hier behoorlijk wat kritiek op komt. De 25 genomineerden kregen allen de goodiebag ter waarde van 140.000 dollar, wat toch een behoorlijke smak geld is. Veel mensen vinden dat dit geld, zeker gezien de oorlog in Oekraïne, veel beter gebruikt en besteed had kunnen worden.

Op het internet wordt Hollywood dan ook beschuldigt van hypocrisie omdat ze belachelijke dure cadeaus krijgen die ze toch niet nodig hebben, terwijl ze het 'gewone volk' wel aansporen vooral geld te blijven doneren aan Oekraïne. Sommige bekenheden, zoals o.a. Ricky Gervais, lieten eveneens van zich horen. Toen hem door een fan werd gevraagd hoe hij hierop zou reageren antwoorde Gervais met de onderstaande tweets.



NieuwsFilm

meest populair