Alleen maar 'rotten'-films: We rangschikken alle Sony Spider-Man films

Alleen maar 'rotten'-films: We rangschikken alle Sony Spider-Man films

Geen van de drie films wist critici te bekoren.

Met de lancering van zijn eigen Spider-Man universum, hoopt Sony een groot succes in handen te hebben. Tot nu toe waren de films commercieel succesvol genoeg om ermee door te gaan, maar kritisch valt het nogal tegen.

Zodanig zelfs dat de nieuwste toevoeging, Morbius, de slechtst ontvangen tot nu toe is. De vraag is natuurlijk hoelang het publiek het volhoudt met dit soort films, en of de franchise niet sneller een stille dood sterft dan Sony zal willen.

De films gerangschikt
Gisteren werd de Rotten Tomatoes-score van Morbius bekendgemaakt. Die blijkt op slechts 20 procent uit te komen. Genoeg reden om eens te kijken hoe het zich allemaal tot elkaar verhoudt. Wat blijkt? Het is de slechtst ontvangen film in een franchise die op de recensie-site nog geen film heeft weten te krijgen die fresh is. Alledrie de films worden als 'rotten' beoordeeld. Driemaal is scheepsrecht, maar niet voor de vampier van acteur Jared Leto:

Venom: Let There Be Carnage (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andy Serkis | Cast: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Naomie Harris | RottenTomatoes-score: 58 procent
Tom Hardy is terug op het grote doek als de bloeddorstige Venom, een van Marvels meest gruwelijke antihelden. Venom: Let There Be Carnage is geregisseerd door Andy Serkis en de cast bestaat verder uit o.a. Michelle Williams, Naomie Harris en Woody Harrelson in de rol van Venoms aartsvijand Carnage / Cletus Kasady.

Venom (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ruben Fleischer | Cast: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze | RottenTomatoes-score: 30 procent
Onderzoeksjournalist Eddie Brock ontdekt een geheim project waarbij gebruik gemaakt wordt van een buitenaards wezen om supermensen te maken. Zelf raakt hij erbij betrokken als een van de wezens zijn lichaam overneemt.

Morbius (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Daniel Espinosa | Cast: Matt Smith, Tyrese Gibson, Jared Harris, Jared Leto | RottenTomatoes-score: 20 procent
In plaats van zichzelf te redden van een zeldzame bloedziekte, verandert biochemicus Michael Morbius zichzelf in een soort van vampier, met de bijbehorende dorst naar bloed. Morbius walgt van zijn eigen bloedlust, en daarom gaat hij op zoek naar criminelen waarvan hij vindt dat ze onwaardig leven. In de wereld van Spider-Man.

NieuwsFilm

meest populair