Knalharde ruzie achter de schermen bij 'Captain America: Civil War' onthuld

Er woedde een burgeroorlog binnen de productie van Captain America: Civil War.

Captain America: Civil War leidde tot een soort interne burgeroorlog binnen Marvel Studios. Dat onthult regisseur Joe Russo, die vertelde dat Marvel Studios-baas Kevin Feige behoorlijk botste met Marvel Entertainment CEO Ike Perlmutter.

De clashes tussen Feige en Perlmutter en diens creatieve committee leidden bijna tot een versplintering binnen Marvel Studios. Zodanig dat de Russo-broers zelfs dreigden op te stappen bij het project en Marvel-baas Kevin Feige ook overwoog op te stappen.

Captain America: Civil War
Feige en de Russo-broers wilden iets nieuws doen in de franchise en besloten daarom "de twee meest populaire personages te nemen" en "hen te laten vechten en elkaar proberen te doden."

Feige was al boos over de pogingen vanuit New York om het budget van de film te verkleinen. Zo besloot Perlmutter dat het salaris van Robert Downey Jr. voor Captain America: Civil War te hoog was en dat Iron Man niet in de film mocht zitten.

"Dit leidde tot Civil War, waarbij de film leidde tot een echte burgeroorlog binnen Marvel. Er was een groep in New York die een meer traditionele derde akte op wilde leggen. Mijn broer en ik zeiden: 'We hebben geen interesse in die film. Dus als dat de richting is die jullie op willen, stappen we op. Wij willen een film maken die interessanter is als het aankomt op de twee helden, en tot veel meer interessante films zal leiden.'"

"Na een reeks gesprekken besloot Bob Iger [toenmalig CEO van Disney] een knoop door te hakken: hij haalde New York van het project. Kevin kreeg de volledige controle over Marvel Studios en wij mochten Civil War maken zoals wij dat voor ogen hadden. Ik denk dat het Kevin en Disney echt op stoom bracht, want ze zagen dat we iets gestoords gemaakt hadden dat meer dan een miljard dollar op had gebracht."

NieuwsFilm

meest populair