Katheryn Bigelow (The Hurt Locker) gaat rampenfilm voor Netflix maken

Katheryn Bigelow (The Hurt Locker) gaat rampenfilm voor Netflix maken

De regisseuse gaat aan een verfilming van het boek 'Aurora' beginnen, met hulp van de schrijver zelf.

Een nieuwe film van Kathryn Bigelow is altijd iets om naar uit te kijken. De regisseuse wist hoge ogen te gooien met o.a. The Hurt Locker en Zero Dark Thirty. De met een Oscar bekroonde Bigelow heeft nu weer getekend voor een nieuw project, en dit klinkt zeker veelbelovend!

Ze gaat nu Aurora maken, een verfilming van het gelijknamige boek van David Koepp. De geliefde schrijver is niet enkel en alleen auteur, maar ook een bekende scriptschrijver. Zo werkte hij eveneens mee aan de nodige blockbusters als Jurassic Park, Mission: Impossible, Spider-Man en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Verhaal
Hoewel het boek Aurora moet echter nog verschijnen, laat Bigelow er zeker geen gras over groeien. De regisseuse heeft namelijk nu al een contract getekend bij Netflix, aangezien ze de film zal gaan maken voor de streaminggigant.

Aurora gaat over de nasleep van een zonnestorm, die veel op onze wereld heeft vernield, waaronder alle elektriciteitsnetten. Het verhaal volgt een vrouw, een gescheiden moeder, die verantwoordelijk is voor de veiligheid van haar kind. Ook speelt haar vervreemde broer, een rijke Sillicon Valley-CEO, een belangrijke rol in het verhaal. Hij laat een luxueuze bunker in de woestijn bouwen, om voorbereid te zijn op een nieuwe ramp.

Wanneer?
Het boek komt op 7 juni uit, maar het is nog niet bekend wanneer de film te zien zal zijn. Meer informatie zal echter snel volgen, aangezien Koepp zijn nieuwe boek flink aan het promoten is. Ook zal hij zijn eigen boek zelf bewerken tot een scenario, dus de kans is groot dat hij hier snel meer over laat weten.

NieuwsFilm

meest populair