Dit moet 'Star Trek' vooral niet gaan doen volgens Chris Pine

Dit moet 'Star Trek' vooral niet gaan doen volgens Chris Pine

Chris Pine wil er geen MCU van maken.

Hoewel hij nog geen scenario gezien heeft, klinkt het alsof Chris Pine klaar is om weer aan boord van de brug van de Enterprise te stappen, ditmaal voor Matt Shakmans Star Trek 4.

Pine heeft het druk met de promotie voor maar liefst twee actiefilms tegelijk: The Contractor en All the Old Knives. Het was onvermijdelijk dat hem tijdens die perstour ook gevraagd zou worden naar de Star Trek-franchise en de toekomst.

Star Trek-films
Hoewel Pine nog geen script gelezen heeft voor de nieuwe Star Trek-film, vertelde hij in een interview met Deadline niet te willen dat de franchise de kant op gaat van het Marvel Cinematic Universe of de Star Wars-films. Zoiets is vooralsnog ook zo'n beetje onmogelijk; immers leverden de laatste drie films met een productiebudget van 525 miljoen dollar in totaal 1,2 miljard dollar op aan de box office, terwijl heel wat Marvel-films dat bedrag in hun eentje ophalen.

"We hebben altijd geprobeerd de gigantische internationale markt te overwinnen," begon Pine het interview. "Het draaide er altijd om een miljard dollar te verdienen."

"We wilden een miljard, omdat Marvel dat deed. Miljard, miljard, miljard. We worstelden daarmee omdat bij Star Trek, om welke reden dan ook, het kernpubliek hondsdol is." Mensen vinden Star Trek dus minder snel cool.

"Ik heb altijd gedacht dat Star Trek in een kleinere zone zou moeten opereren. Het heeft niet de aantrekkingskracht van Marvel. Maak de films voor de mensen die hiervan houden, die van Star Trek houden. En als andere mensen ook willen langskomen, prima! Maar maak het voor een redelijke prijs en als het een half miljard opbrengt, prima."

NieuwsFilm

meest populair