Controversiële 'Fantastic Beasts'-keuze eindelijk uitgelegd

Controversiële 'Fantastic Beasts'-keuze eindelijk uitgelegd

Alison Sudol legt het uit.

Aan het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, maakte Alison Sudols Queenie Goldstein een vrij controversiële keuze. Ze voegde zich namelijk opeens bij de duistere tovenaar Grindelwald, tot grote verbazing van haar vriendje Jacob Kowalski en zus Tina.

Sudols personage Queenie is een Legilimens. Dat betekent in de Harry Potter-franchise dat ze gedachten kan lezen. En ze is verliefd op een No-Maj, Jacob Kowalski, waardoor het wettelijk verboden is om met hem samen te zijn.

Geen schok
Volgens Sudol zou het juist om die reden geen schok moeten zijn voor kijkers van de Fantastic Beasts-films.

"Als je de film volgt, en erover nadenkt, dan kwam zij keer op keer in de verkeerde omstandigheden terecht, door de manier waarop de Wizarding World te werk gaat en vooroordelen heeft."

De actrice denkt daarom dat het niemand zou moeten verrassen. "Het enige wat zij wil doen, is bij de ene persoon zijn van wie ze houdt. De bekrompenheid van de wereld waar ze in leeft brengt haar echter in een erg kwetsbare positie, waarbij iemand die heel manipulatief is, haar kan vertellen wat ze wil horen. Dat heeft gevolgen."

De Fantastic Beasts-films draaien om de strijd tussen Grindelwald, Newt Scamander en Dumbledore.

NieuwsFilm

meest populair