Disney+ is Netflix behoorlijk te slim af

Disney+ is Netflix behoorlijk te slim af

Al vindt Pixar dat waarschijnlijk minder fijn.

De concurrentiestrijd tussen de verschillende streamingdiensten zal komende jaren flink gaan toenemen. Nog altijd is Netflix de hofleveranciers van uiteenlopende films en series, maar Disney+ begint ondertussen steeds meer terrein te winnen.

Dit blijkt wel uit de Noord-Amerikaanse kijkcijfers die worden onderzocht door Nielsen. De partij houdt van de Amerikaanse markt de cijfers bij, ook van films. De meest recente lijst gaat over de periode 7 tot en met 13 maart.

Disney+ krachtig aanwezig
De Top 10 bestaat volledig uit films van Netflix (6 titels) en Disney+ (4 titels). Op de eerste plaats staat de animatiefilm Turning Red die op 11 maart in première ging op Disney+. Op twee staat The Adam Project en ook deze film verscheen op 11 maart.

De top drie is compleet met het veel gestreamde Encanto, de Disney-animatiefilm al sinds 24 december veel wordt gestreamd.

Disney blijkt er dus heel slim aan te doen om de afgelopen periode de Pixar-animatiefilms exclusief uit te brengen op Disney+. Ook Encanto verscheen al na 30 dagen op de streamingdienst.

Complete Top 10 in de States
En zo zien we meer recente releases van Disney terug in de complete lijst, met tussen de haakjes het aantal miljoenen minuten dat de titels is afgespeeld gedurende de periode 7 tot en met 13 maart.

1. Turning Red (1.701)
2. The Adam Project (1.360)
3. Encanto (783)
4. Shrek (341)
5. Shrek 2 (316)
6. Free Guy (263)
7. A Madea Homecoming (256)
8. The Weekend Away (220)
9. Coach Carter (163)
10. West Side Story (156)



NieuwsFilm

meest populair