Josh Brolin (No Country for Old Men) over het bizarre gedrag van de Coen brothers

Josh Brolin (No Country for Old Men) over het bizarre gedrag van de Coen brothers

De hoofdrolspeler had het gevoel dat hij vaak in de maling werd genomen.

Josh Brolin is een van de bekendste gezichten in Hollywood. De geliefde acteur scoort de ene na de andere belangrijke rol in grote films en blockbusters. Zo was hij o.a. te zien diverse superheldenfilms als Avengers: Endgame en Deadpool 2 maar ook in andere sterk onthaalde films als Dune en No Country for Old Men. Over de laatstgenoemde laat hij zich nu uit.

No Country for Old Men was een gigantisch succes en werd enorm sterk onthaald. De film wordt dan ook gezien als een van de beste films van de Coen broers en won meerdere prestigieuze prijzen, waaronder maar liefst 4 Oscars. Ook wist hoofdrolspeler Brolin hoge ogen te gooien, al vond de acteur het soms wel vreemd om samen te werken met de twee beroemde regisseurs.

Weinig tekst
Zo vond Brolin dat hij maar weinig te zeggen had en wilde hij gedurende sommige scènes wat meer te doen hebben. Zo zit er een moment in de film waarin zijn personage een koffer met geld vindt, maar hier hadden de Coens geen tekst voor geschreven. Zij wilden gewoon dat zijn personage er verbaasd met het geld vandoor gaat, maar Brolin wilde iets verder gaan.

"In 'No Country' wisten we precies wat de bedoeling was" begint Brolin. "Er was echter tamelijk weinig dialoog, dus er was niet veel waar ik mee kon 'experimenteren'. Toch dacht ik dat de scène waarin ik de tas met geld vind iets beter kon zijn met een beetje extra tekst, dus ik stelde dat voor".

Reactie
Brolin gaat verder: "Ik vroeg ze: "Is het niet beter als mijn personage wat zegt? Ik bedoel, hij kijkt naar de dode man, hij kijkt om zich heen en we zien dat hij nadenkt wat te doen. Moeten we daar niet iets meer op ingaan?" Toen kreeg ik te horen: "Wat dan?" Ik zei toen: "Ik weet niet, een soort geluid als een 'huh' of gewoon 'hm'?""

"Toen vroegen ze me weer wat ik nog wilde toevoegen. Ik deed nog een 'hmmm'-geluid voor en toen vroegen ze me wéér "En dan?". Ik had echt het gevoel dat ik voor de gek werd gehouden. Dus ik moest toen meerdere hmm-geluiden maken, een stuk of zes ofzo. En telkens weer zei Ethan iets van "probeer de vorige nog eens"."

Resultaat
De scène werd wel aangepast en de korte 'hmm' is wel in de film te horen, al weet Brolin nog steeds niet goed wat hij ervan moet denken: "Ik wist altijd precies waar Ethan in de bioscoop was als we 'No Country' aan het kijken waren. Hij barst namelijk altijd in lachen uit tijdens die scène. Maar zo zijn de Coen broers. Alle films die ze hebben gemaakt en die goed zijn zijn enkel en alleen toevalstreffers geweest, het gaat niet om talent maar om geluk" grapt Brolin.

Bekijk de scène hieronder.



NieuwsFilm

meest populair