Amber Heard doet verrassende uitspraak in rechtszaak tegen Johnny Depp

Amber Heard doet verrassende uitspraak in rechtszaak tegen Johnny Depp

Depp heeft zijn ex aangeklaagd voor smaad.

Vandaag treffen Johnny Depp en Amber Heard elkaar voor het eerst in de rechtbank van Virginia voor de smaadzaak die Depp tegen de Aquaman-actrice heeft aangespannen. Deze eerste procesdag wordt waarschijnlijk het begin van een lange en harde juridische strijd.

Depp heeft Heard aangeklaagd voor smaad naar aanleiding van een column in de Washington Post waarin zij schreef over haar ervaringen met huiselijk geweld. Hoewel ze daarin zijn naam niet letterlijk noemde, meent de Pirates of the Caribbean-acteur dat het knip-en-klaar is dat het stuk over hem ging.

Volgens Depp is het niet waar dat hij Heard tijdens hun huwelijk heeft mishandeld en komt hij als gevolg van haar column nauwelijks meer aan de bak. Hij eist een schadevergoeding van vijftig miljoen dollar.

In haar verdediging zal Heard een beroep doen op speciale wetgeving die mensen beschermt tegen juridische dreigingen wanneer zij zich uitspreken over zaken die van publiek belang zijn. De advocaat van Heard vindt dat het thema 'huiselijk geweld' onder die noemer valt.

Reeks bekende getuigen
De komende weken krijgen beide partijen uitgebreid de tijd om hun positie te verdedigen. Tevens zijn een aantal bekende figuren opgeroepen om te komen getuigen, waaronder acteurs James Franco en Paul Bettany en Tesla-topman Elon Musk.

Voor de behandeling van de zaak schijnen twee weken te zijn uitgetrokken.

Even geen social media
Heard heeft via Instagram laten weten even van social media te zullen verdwijnen. In haar statement is ze opvallend zacht voor Depp.

"Ik ben altijd van Johnny blijven houden", merkt ze namelijk op. "Het doet me echter wel zeer dat we [met deze rechtszaken] steeds worden gedwongen om ons verleden opnieuw te beleven voor het oog van de gehele wereld".

Zo hoopt dan ook dat daar snel een einde aan komt.



NieuwsFilm

meest populair