Amber Heard komt met zeer heftige nieuwe beschuldiging tegen Johnny Depp

Amber Heard komt met zeer heftige nieuwe beschuldiging tegen Johnny Depp

Hun rechtszaak lijkt een nare juridische strijd te worden.

Volgens Johnny Depp heeft Amber Heard al haar beschuldigingen van huiselijk geweld bij elkaar verzonnen. Dat zeiden zijn advocaten dinsdag op de eerste zittingsdag van de smaadzaak die hij tegen zijn ex heeft aangespannen.

In de rechtbank van Virginia vechten Johnny Depp en Amber Heard op dit moment elkaar juridisch het kot uit in een proces dat naar verwachting zes weken in beslag gaat nemen. De ex-geliefden treffen elkaar daar vanwege de smaadzaak die Depp tegen Heard heeft aangespannen.

Specifiek draait de zaak om een column die Heard in 2018 heeft geschreven voor de Washington Post. Daarin besprak ze haar persoonlijke ervaringen met huiselijk geweld. Hoewel ze dat deed zonder de naam van Depp te noemen, was het volgens de Pirates of the Caribbean-acteur het duidelijk dat haar stuk over hem ging.

Hij meent dat zijn carrière in zwaar weer is gekomen door Heard en eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar. Depp verloor onder meer zijn rol in de Fantastic Beasts-franchise.

Heard eist op haar beurt een schadevergoeding van 100 miljoen omdat Depp haar goede naam zou hebben geschaad met zijn beweringen dat ze de boel bij elkaar liegt. Ze beroept zich daarbij op haar vrijheid van meningsuiting.

'Publiciteitsstunt'
Het advocatenteam van Depp claimt dat Heard leugens verspreidt en dat zij de aantijgingen alleen maar naar buiten heeft gebracht om haar eigen carrière te kunnen bevorderen.

"Haar column werd vlak voor de release van Aquaman gepubliceerd, waardoor ze zich kon presenteren als gezicht van de #MeToo-beweging - een beweging van vrouwen die daadwerkelijk te maken hebben gehad met mishandeling", zeiden zijn advocaten in de rechtbank.

Nieuwe aantijging
In haar opening somde de advocaat van Heard alle beschuldigingen jegens Depp op. Volgens Heard heeft de acteur haar onder meer een keer bij de nek gegrepen en tegen de muur aan gegooid. Daarnaast beweert ze dat Depp haar seksueel heeft misbruikt met een fles alcohol. Deze - heftige - aantijging is niet eerder naar buiten gebracht.

"Depp probeert Amber al jaren publiekelijk kapot te maken. Hij is een obsessieve ex die uit is op wraak", aldus de advocaten van de actrice. "En laten we wel wezen; zijn carrière zat al langer in een flinke dip".

Depp ontkent al deze beschuldigingen en claimt te kunnen bewijzen dat deze niet kloppen.

NieuwsFilm

meest populair