Paul Verhoeven (Basic Instinct) haalt uit naar seksloze Marvel en Bond-films

Paul Verhoeven (Basic Instinct) haalt uit naar seksloze Marvel en Bond-films

De Nederlandse legende vindt het vandaag te dag allemaal te preuts.

Paul Verhoeven heeft de nodige iconische films op zijn naam staan. De regisseur wist hoge ogen te gooien met films als Total Recall en RoboCop, maar maakt de laatste jaren iets kleinere films als bijvoorbeeld de Franse Elle. De bekende filmmaker is dan ook geen echte fan van het Hollywood vandaag de dag.

Volgens Verhoeven is er een groot probleem is Hollywood: er is niet meer genoeg seks in films. De regisseur heeft zelf al héél wat 'pittige' scènes in zijn carrière opgenomen, maar volgens hem zijn er buiten enkele erotische thrillers zo goed als geen seksscènes meer in films. Dit vindt Verhoeven jammer.

Reactie
Zo zegt hij: "Seks is de essentie van ons bestaan. Zonder seks bestaat de mens niet meer, dus waarom er iets geheims van maken? Alles is opnieuw zo puriteins! Seksualiteit is wederom uit films verdwenen. In de jaren '70 kon het erover gaan, maar het is vandaag enorm moeilijk om films als 'Showgirls' of 'Basic Instinct' te maken".

"In plaats daarvan maakt Hollywood nu bijna alleen nog maar 'big budget blockbusters', waarin botsingen en ontploffingen centraal staan. Oké, soms zijn die films best leuk, maar het verhaal vertelt echt helemaal niets over wie wij zijn".

Marvel
Net zoals Scorsese haalt Verhoeven uit naar Marvel, maar toch wel voornamelijk naar de James Bond-films, die volgens de regisseur eerst een stuk geloofwaardiger waren: "Ik zie dan ook geen grote ideeën in Marvel- of Bond-films. Er zat eerst toch altijd seks in Bond films? Niet dat ze borsten lieten zien, maar ze hadden wel tenminste seks. Ik zou graag willen dat 007 weer wat realistischer wordt".

NieuwsFilm

meest populair