DC Films krijgt nu eindelijk zijn eigen Kevin Feige, net als Marvel Studios

DC Films krijgt nu eindelijk zijn eigen Kevin Feige, net als Marvel Studios

DC Films gaat eenzelfde pad inslaan.

De overname van WarnerMedia door Discovery is afgerond. En dus staan er nieuwe mensen aan het roer van Warner Bros. Pictures. Naar het schijnt zoeken zij nu naar een Kevin Feige-achtig persoon voor DC Films.

Variety meldt dat volgens bronnen van hen David Zaslav, CEO van het nieuwe gecombineerde Warner Bros. Discovery, en zijn leiderschap, allemaal de intentie hebben om DC Films opnieuw vorm te geven. Ze spelen met "het idee om van DC een eigen gesolideerde content vertical te maken."

DC Films anders vormgeven
Voordat de overname rond was, zou Zaslav zelfs al gekeken hebben naar verschillende kandidaten, in een poging "om iemand die net zo creatief is, en strategisch te werk kan gaan, als Kevin Feige in Marvel."

Volgens Variety was een van die kandidaten Emma Watts. Zij diende eerder als president of production bij 20th Century Studios en was motion picture president bij Paramount. Maar Watts lijkt die functie niet op zich te gaan nemen.

Tegelijk meldt trouwens een bron van Variety dat Zaslav niet direct op zoek was naar een "creatieve goeroe", maar vooral zocht naar "iemand die de zakelijke achtergrond heeft, die nodig is om ervoor te zorgen dat alle verschillende facties bij DC meer in harmonie met elkaar werken."

Na een rommelige start waarbij DC probeerde het succes van Marvel Studios te repliceren, besloot de studio het los te laten en meer te focussen op individuele films. Een strategie die goed lijkt te werken.

NieuwsFilm

meest populair