Waarom 'Training Day' zo gewelddadig eindigde

Waarom 'Training Day' zo gewelddadig eindigde

Training Day had die laatste scène bijna niet gehad.

Het uitstekende misdaaddrama Training Day verscheen in 2001 en heeft een ijzersterke rol van Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth). De acteur won zijn tweede Oscar en voor Ethan Hawke (Moon Knight) bleef het bij zijn eerste van tot op heden vier Oscarnominaties.

De grauwe film wordt door Antoine Fuqua geregisseerd en had een script van David Ayer, tegenwoordig bekend als regisseur. Na Training Day kwam Ayer met films als End of Watch, Fury en Suicide Squad.

Einde van Training Day moest actie bevatten
"Grote hoeveelheden [van het script] kwamen verbazingwekkend genoeg ongeschonden door het ontwikkelingsproces. Er moest een einde met meer actie worden toegevoegd, zodat ze de film aan de bioscoopeigenaren konden verkopen, omdat ze weten wat kaartjes doet verkopen. Actie verkoopt kaartjes. Dus ik moest wat uit de actiekoker halen," zei Ayer in 2003 in gesprek met Screenwriter's Monthly Magazine.

In hetzelfde interview liet de scriptschrijver ook weten hoe de film eigenlijk moest eindigen. "Gewoon heel eenvoudig met Ethan Hawke's personage, Jake, die het geld op het bed gooit en wegloopt. Ik denk dat we op dat moment wisten dat dat het was," aldus Ayer.

"Maar dat was de art-filmversie. Dat is de versie geworden die niemand zag. Als je vol voor een studioproject gaat, kom op, dan is het een commercieel gebeuren. Het is voor de winst, niet voor het tonen van kunst, dus we moeten realistisch zijn."

Huidige einde (let op Spoilers)
Aan het einde van de film is te zien hoe het personage Alonzo Harris in een kogelregen van de Russische maffia belandt. Het lijkt er dus op die scène is toegevoegd om de film te voorzien van wat meer actie.

Check hieronder de 'moderne trailer' voor Training Day.



NieuwsFilm

meest populair