Deze spannende thriller doet het goed op Netflix

Deze spannende thriller doet het goed op Netflix

De Amerikaanse revisionistische westernthriller The Missing, alweer uit 2003.

Dagelijks voegt Netflix allerlei films en series toe aan het bestand. Niet altijd heb je dit door, zeker niet als het gaat om titels die al wat jaartjes oud zijn. Zo verscheen recent de Amerikaanse revisionistische westernthriller The Missing op de streamer.

En die film staat nu ook in de Nederland top tien, zij het nog wat laag op plaats tien. The Missing komt alweer uit 2003 en werd geregisseerd door filmmaker Ron Howard (Rush, Cinderella Man). Ondanks dat het zeker niet zijn bekendste film is, zijn er wel rollen van onder meer Tommy Lee Jones, Cate Blanchett en Evan Rachel Wood.

The Missing: nu te zien op Netflix
De $60 miljoen kostende film was destijds een flop aangezien er slechts een kleine $40 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's werd opgehaald. Op Rotten Tomatoes staat de thriller op een gemiddelde 58 procent na 174 recensies.

"Een vakkundig geacteerde en geregisseerde western. Maar net als andere films van Ron Howard is de film weinig subtiel te noemen," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.


De synopsis: New Mexico, 1886. Een vader keert terug naar zijn gezin, tientallen jaren nadat hij hen had verlaten om bij de Apaches te gaan leven. Het blijkt dat zijn vrouw al lang is overleden en dat zijn nu volwassen dochter geen enkel begrip of gevoel meer voor hem heeft. Wanneer haar dochtertje echter wordt ontvoerd door enkele bandieten, binden vader en dochter samen de strijd tegen hen aan.

NieuwsFilm

meest populair