Johnny Depp zit volledig gesloopt in rechtszaal: "Flink toegetakeld door Amber Heard"

Johnny Depp zit volledig gesloopt in rechtszaal: "Flink toegetakeld door Amber Heard"

De details over hun gewelddadige huwelijk worden steeds gruwelijker.

Johnny Depp heeft woensdag uitgebreid verteld over zijn gewelddadige relatie met Amber Heard, met wie hij tussen 2015 en 2017 getrouwd was. Volgens de acteur deed die hem denken aan zijn traumatische jeugd. De details zijn dan ook gruwelijk.

De zaak draait allemaal om een column die Heard in 2018 heeft geschreven voor de Washington Post. Daarin schreef ze over haar ervaringen met huiselijk geweld. Dat deed ze zonder de naam van haar ex te noemen, maar volgens Depp was het alsnog duidelijk dat Heard het over hem had.

Daarop besloot hij haar aan te klagen wegens smaad. Met de zaak hoopt Depp dan ook vooral zijn naam te zuiveren. De acteur eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar van zijn ex.

Heard beroept zich op haar vrijheid van meningsuiting. Zij wil op haar beurt 100 miljoen dollar van Depp zien voor de door haar geleden schade.

Er is veel aandacht voor de zaak. De zittingen zijn zelfs via een livestream te bekijken.

Laatste updates
Uit alle verklaringen tot nu toe wordt duidelijk dat Depp en Heard een erg giftige relatie hadden.

Woensdag zat Depp zelf in het getuigenbankje. De Pirates of the Carribean-acteur vertelde onder meer over de vele ruzies die hij had met Heard. Die zouden dikwijls op fysiek geweld zijn uitgedraaid.

Zijn relatie bracht Depp naar eigen zeggen vaak terug naar zijn traumatisch jeugd (de acteur groeide op in een gewelddadig gezin). "Het klinkt misschien vreemd, maar het voelde soms net of ik een relatie met mijn moeder had".

Vingertopje verloren
Depp vertelde ook over het gewelddadig incident waarbij hij zijn vingertopje verloor. Dat gebeurde tijdens een uit de hand gelopen ruzie in hun huis in Australië, waarbij Heard hem begon te bekogelen met wodkaflessen.

"Dat lag op de keukenvloer en werd teruggevonden door onze kok", verklaarde hij over het incident dat hij min of meer omschreef als een 'bloedbad'.

Van medicijnen onthouden
Depp kwam verder met een aantal bizar detail. Zo beweerde hij dat Heard zijn afkickproces bewust tegenwerkte door de pijnstillers die hij gebruikte om van zijn alcoholverslaving af te komen van hem af te pakken.

NieuwsFilm

meest populair