Eerste gevolgen tragische dood van 'Rust'-cameravrouw: megaboete voor producenten

Eerste gevolgen tragische dood van 'Rust'-cameravrouw: megaboete voor producenten

Gevangenisstraffen volgen mogelijk.

Eind vorig jaar kwam op tragische wijze cameravrouw Halyna Hutchins om het leven tijdens de opnames van de western Rust. De producenten van de film worden nu (deels) verantwoordelijk gehouden.

Hutchins werd op de set doodgeschoten door acteur Alec Baldwin (o.a. bekend van The Departed en de Mission: Impossible films). Ook raakte regisseur Joel Souza gewond. Baldwin heeft altijd stellig beweerd dat hij niet wist dat hij een geladen pistool in handen had. De 'schuldige' is dan ook nog niet aangewezen, al vordert de zaak wel.

Boete
De producenten van de film zijn nu namelijk veroordeeld door een lokale overheidsinstantie in New Mexico (The New Mexico Environment Department's Occupational Health and Safety Bureau) tot het betalen van de maximumboete van bijna 137.000 dollar.

In het rapport staat o.a. dat de productiemaatschappij achter de film gigantische fouten heeft gemaakt en "totale onverschilligheid" toonde voor de veiligheid van de cast en crew. Zo zouden de wapens niet goed gecontroleerd zijn, ondanks het feit dat meerdere medewerkers lieten weten zich niet veilig te voelen.

Meer
Het zal echter zeker niet alleen bij deze boete blijven. Er is namelijk ook nog een politieonderzoek gaande en gevangenisstraffen zijn nog niet uitgesloten.

NieuwsFilm

meest populair