'Batgirl' mogelijk toch in de bioscopen door veranderingen HBO Max

'Batgirl' mogelijk toch in de bioscopen door veranderingen HBO Max

Het was eigenlijk de bedoeling dat de Bat-film exclusief te streamen zou zijn.

Warner Bros.-baas Toby Emmerich heeft onthuld dat hij een bioscooprelease voor het nog te verschijnen Batgirl overweegt. De overweging zou te maken hebben met een nieuwe strategische visie van WarnerMedia.

Eerder was Jason Kilar verantwoordelijk voor deze visie, maar sinds de fusie met Discovery is Kilar niet meer van de partij en heeft David Zaslav nu de functie van WarnerMedia-CEO. Naar verluidt zouden ook andere studio's hun streaming-strategie heroverwegen nu Netflix grote verliezen lijdt na publiek te zijn verloren.

Goede redenen?
De meest studio's hebben streamen nog niet volledig omarmd, en zijn temidden van de coronapandemie gewoon weer overgegaan naar normale bioscoopreleases.

Er schijnt ook een andere redenatie te zitten achter de mogelijke biosrelease van Batgirl. Nu The Batman ruim 750 miljoen dollar binnen heeft gebracht en nu ook op HBO Max een enorme hit blijkt, is het wellicht raar om films als Batgirl en Blue Beetle direct te delegeren naar een streaming-release. Ook zou het dan overkomen alsof personages met een 'diverser' uiterlijk als tweederangs worden beschouwd door de studio. Beide films hebben namelijk een 'gekleurde' hoofdrolspeler.

Batgirl staat nu nog gepland voor een HBO Max-release in het najaar van 2022, maar dat kan dus nog veranderen!

NieuwsFilm

meest populair