'Star Wars' onthult duistere oorsprong voor Palpatine

Er gaat meer schuil achter Palpatine dan je zou denken.

Jim Pedd 21 mei 2022 06:00 in Featured
Star Wars hint dan eindelijk op de oorsprong van Palpatine op Naboo. Keizer Palpatine is de grootste vijand in de Star Wars-saga, de duistere Sith die de Republiek wist te infiltreren en de val van de Jedi en opkomst van het Keizerrijk bewerkstelligde.

Palpatine is nog altijd een groot mysterie in de Star Wars-franchise. In het Expanded Universe leerden we al over zijn oorsprong, maar dat is niet langer het canon. Gelukkig krijgen we dankzij het boek Queen's Hope van E.K. Johnston meer informatie.

Star Wars-onthullingen
Verschillende delen van het Star Wars-boek zijn geschreven vanuit het perspectief van Palpatine zelf. Een daarvan hint naar zijn achtergrond:

"Palpatine genoot van de adrenaline die hij voelde bij het manipuleren van mensen. Het was al sinds hij een jonge knul was een van zijn grootste vaardigheden en hij was er inmiddels zo goed in dat mensen het zich niet realiseerden tot het te laat was. Geen Jedi die de wonden die hij wilde aanbrengen kon genezen. Ze bloedden, verspreidden een infectie, verrasten hem en tegelijk wonden ze hem op. Het was zijn favoriete manier om zijn krachten uit te breiden, wat alleen kon als er veel Jedi in zijn nabijheid waren. Hij had andere mogelijkheden, natuurlijk, dingen die hij geleerd had als jonge man in het sterrenstelsel, maar hij hield die dichtbij hem."

We horen niet per se expliciete onthullingen, maar duidelijk is dat Palpatine altijd een gevaarlijke figuur was. En gek is dat niet, want hij doodde zijn eigen leermeester Darth Plagueis, al vrij vroeg.

NieuwsFilm