'Spider-Man: No Way Home' maakt echt enorm veel winst

'Spider-Man: No Way Home' maakt echt enorm veel winst

Het doet Morbius snel vergeten.

Sony Pictures heeft bakken met geld overgehouden aan Spider-Man: No Way Home. Dit blijkt uit een berekening van de website Deadline.

Volgens het rapport van Deadline maakte Spider-Man: No Way Home Sony meer dan $610 miljoen winst. De film eindigde in de wereldwijde bioscoopzalen met een bruto omzet van $1,9 miljard en $804 miljoen in het thuisland. Ondanks het budget van $200 miljoen en de forse marketinguitgaven, houdt de studio nog steeds $610+ miljoen over.

No Way Home blijft voorlopig een flinke cashcow. De film doet het namelijk erg goed via PVOD voorafgaand aan de fysieke media-release. Het zal interessant zijn om te zien hoe de verkoop van Blu-Ray en 4K zijn. Die discs verschijnen overigens officieel niet in Nederland.

De enorme score van No Way Home zal het lichtelijk floppen van Morbius enigszins doen verzachten. Die film zal "slechts" ergens tussen de $200 en 300 miljoen ophalen.

Sony Pictures heeft flink vertrouwen in hun Marvel-films. Met Marvel Studios maakt Sony in ieder geval nog Spider-Man 4 en in Sony's Spider-Man Universe verschijnen komende jaren in ieder geval Kraven the Hunter, Madam Web, Venom 3, Spider-Woman en het recent aangekondigde El Muerto.

NieuwsFilm

meest populair