Niet één maar twee 'Wicked'-films op komst van geliefde regisseur

Niet één maar twee 'Wicked'-films op komst van geliefde regisseur

Jon M. Chu denkt dat er meer dan genoeg bronmateriaal is voor een tweeluik.

Er komen weer nieuwe Wicked-films aan. En ja, dat lees je goed, het gaat namelijk niet om een maar om twee films! Deze komen namelijk uit in 2024 én 2025.

De films zijn gebaseerd op de extreem populaire en gelijknamige Broadway musical uit 2003 (dat op zijn beurt juist weer gebaseerd is op het klassieke verhaal The Wizard of Oz). De musical werd maar liefst genomineerd voor 10 Tony Awards en won er 6.

Wat te verwachten
De nieuwe Wicked-films zullen worden geregisseerd door Jon M. Chu. Hij wist al eerder hoge ogen te gooien met een andere musical, genaamd In the Heights. Ook heeft hij al twee grote namen weten te strikken voor het tweeluik.

Cynthia Erivo, o.a. bekend van Bad Times at the El Royale, kruipt in de huid van heks Elphaba, terwijl Ariana Grande, voornamelijk actief als zangeres maar ook als actrice te zien in Don't Look Up en Charlie's Angels, de heks Glinda speelt. De twee heksen zijn eerst goed bevriend, maar worden aartsvijanden.

Reactie
Tijdens een recent interview liet Chu weten dat het eerste deel 25 december 2024 te zien zal zijn. Het vervolg volgt precies een jaar later. Oorspronkelijk had de filmmaker gepland maar voor een film te gaan, maar hij kwam erachter dat hij dan teveel materiaal zou moeten knippen.

"Toen we begonnen met de productie van 'Wicked', kwamen we er al snel achter dat het onmogelijk was om alles in een enkele film te stoppen. We hebben gekeken welke scenes of personages we konden knippen, maar het was duidelijk dat dit de film geen goed zou doen. We hebben dus besloten om niet voor één, maar twee films te gaan! We hebben nu meer ruimte, kunnen dieper gaan en deze geliefde personages uitwerken, dus ik kijk er gigantisch naar uit!"

NieuwsFilm

meest populair