'Batman Returns' scenarioschrijver was geen fan van Tim Burtons 'Batman' uit 1989

Daniel Waters vindt Tim Burtons eerste Batman-film niet leuk.

Batman Returns scenarioschrijver Daniel Waters was geen fan van de eerste Tim Burton Batman-film. Batman Returns werd ook geregisseerd door Tim Burton en kwam uit in 1992.

Batman Returns is het vervolg op zijn eerste Batman-film uit 1989. In de film keerde Michael Keaton terug als de titulaire gemaskerde superheld, terwijl Danny DeVito en Michelle Pfeiffer werden toegevoegd aan de cast als de Penguin en Catwoman.

Tim Burton
Regisseur Tim Burton zou aanvankelijk getwijfeld hebben over zijn terugkeer als regisseur voor Batman Returns, vooral omdat hij niet tevreden was met zijn werk aan de eerste Batman-film. Echter was Burton onder de indruk van het scenario van Daniel Waters, dus besloot de regisseur ook de tweede film te regisseren.

Burtons teleurstelling in de eerste film zorgde ervoor dat Waters duidelijke instructies van de regisseur kreeg over het verhaal van het vervolg. Zo mocht het verhaal niet verbonden zijn met de eerste film, waar de scenarioschrijver geen problemen mee had.

Daniel Waters
Waters had blijkbaar nog meer negatieve herinneringen aan de eerste Tim Burton Batman-film, omdat hij in Batman Returns zijn minst favoriete personage uit de eerste Batman-film vermoord wilde laten worden. Echter bleef Burton bij zijn mening dat het vervolg helemaal niets met de eerste film te maken zou moeten hebben, dus keerde behalve Michael Keaton niemand anders terug tot de tweede film.

Dit is wat Waters zei over zijn samenwerking met Tim Burton: "Ik kreeg niet eens richtlijnen van Tim Burton - alleen dat hij niet wilde dat Batman Returns iets te maken had met de eerste Batman. Om eerlijk te zijn, ben ik geen fan van de eerste Tim Burton Batman. Er is een personage gespeeld door Robert Wuhl, een reporter, die ik echt niet kon uitstaan. Ik wilde een scène in Returns waarin hij gekruisigd wordt tegen het Bat Signal. Maar Tim Burton zei: 'Nee. Breng de eerste helemaal niet terug. Doe gewoon iets totaal anders.'" Batman Returns zou uiteindelijk minder verdienen bij de box office dan Burtons eerste Batman-film, maar de film werd kritisch nog steeds goed ontvangen.

NieuwsFilm

meest populair