Elke dag vertraging van 'Fast X' kost bakken met geld

Elke dag vertraging van 'Fast X' kost bakken met geld

1 miljoen dollar per dag!

De Fast & Furious-franchise reed deze week tegen een schier onmogelijk te nemen hobbel. Plotseling liet regisseur Justin Lin, na vijf (!) films gemaakt te hebben, weten wegens creatieve meningsverschillen op te stappen bij Fast X.

Dat was een grote schok, niet alleen voor fans, maar ook voor filmstudio Universal Pictures. Want Lin was een van de architecten van de franchise en hielp de boel groter dan ooit te maken. En nu hij weg is, kost het ook nog eens bakken met geld.

Enorm veel kosten
Een gemiddelde blockbuster houdt enkele honderden mensen aan het werk, soms zelfs enkele duizenden. Dat betekent dat elke dag vertraging een kostbare zaak is.

Variety meldde na het vertrek van Justin Lin dat Universal Pictures besloten had de second unit aan het werk te houden. Maar de main unit, die verantwoordelijk is voor al het grote werk met de cast erin, ligt stil. Een pijnlijke tegenslag, want het kost tussen de 600.000 dollar en 1 miljoen dollar per dag om niets te doen.

Desondanks lijkt het vertrek amicaal verlopen te zijn, blijkens het statement van Lin.

De release van Fast X staat nog altijd gepland voor februari 2023. Daarna volgt nog een elfde film die het verhaal helemaal af moet ronden in 2024.

NieuwsFilm

meest populair