Waarom deze uiterst gave scène uit 'The Batman' werd geknipt

De regisseur laat zich erover uit.

Wouter Drummen 30 april 2022 14:03 in Algemeen
Robert Pattison wist hoge ogen te gooien in The Batman als de wereldberoemde superheld. In de film neemt hij het op tegen Paul Dano's The Riddler, maar hij is niet de enige schurk in de film. Een hele gave scène met een bekende villain werd uit de film geknipt en nu laat regisseur Matt Reeves weten waarom. Let op: SPOILERS volgen!

Hoewel The Riddler voor de grootste bedreiging zorgt, neemt Batman het ook op tegen andere schurken zoals The Pinguin en Carmine Falcone. De Joker (gespeeld door Barry Keoghan) zit ook in de film en is heel kort te zien en te horen. Er zat echter oorspronkelijk een langere scène in de film, maar deze besloot Reeves er toch uit te halen.

De scene
In de betreffende scène heeft Batman een gesprek met de Joker en hebben ze het over The Riddler. Ondanks het feit dat Reeves de clip erg goed vindt, wilde hij het niet in de film laten. Hij laat zich hier nu over uit.

"Toen we de film in elkaar aan het zetten waren voelde deze scène overbodig aan. Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat Barry en Rob een hele gave scène hebben gemaakt, maar het was gewoon een van de dingen die niet nodig waren voor het verhaal"

Dus niet
Zo vervolgt de filmmaker: "Het gesprek met de Joker is erg interessant, maar de film was al behoorlijk lang en moesten dus sommige momenten eruit gehaald worden. Het deed het verhaal ook goed om deze scène te knippen, maar dat neemt niet weg dat ik een grote fan ben van dit gesprek tussen Barry en Rob!"

Heb je deze beelden gemist? Bekijk ze dan hieronder!NieuwsFilm