'Harry Potter'-hoofdpersonen krijgen accurate (en compleet andere) look dankzij AI

'Harry Potter'-hoofdpersonen krijgen accurate (en compleet andere) look dankzij AI

Dat ziet er anders uit!

Een fan maakte nieuwe Harry Potter-portretten met behulp van AI-technologie en deelde die online. Het gaat om boek-accurate renders van de cast van personages van de fantasyserie.

Schrijfster J.K. Rowling kwam met behoorlijk gedetailleerde omschrijvingen van het uiterlijk van haar personages. Imgur-artist Msbananaanna maakte met behulp van die omschrijvingen en het machine learning platform Artbreeder renders van hoe de personages er daadwerkelijk uit zouden moeten zien.

Harry Potter-cast
De beelden laten zien dat een aantal van de personages behoorlijk verschillen van hun boekvariant. Tegelijk zijn er live-action personages die echt extreem goed lijken, zoals Severus Snape die bijna een op een overeenkomt met het personage zoals je dat in de boeken aantreft.

De Harry Potter-boeken rondden in 2007 af, na het zevende deel, Harry Potter and the Deathly Hallows. In de jaren daarna hield men de franchise in leven met nog verschillende bioscoopfilms. De Harry Potter-films rondden in 2011 af.

Sinds 2016 werken Warner Bros. en J.K. Rowling aan de spin-off franchise Fantastic Beasts, een franchise die nu enorm worstelt met het vinden van zijn draai en een publiek, dat langzaamaan af lijkt te haken door allerhande problemen achter de schermen.

Check de portretten hier, op imgur.


NieuwsFilm

meest populair