Sam Raimi wil na 'Doctor Strange 2' film maken met horrorlegende Stephen King

Sam Raimi wil na 'Doctor Strange 2' film maken met horrorlegende Stephen King

De regisseur ziet een samenwerking wel zitten!

Sam Raimi mag dan wel bij het grote publiek bekend staan om zijn Spider-Man-trilogie en zijn Doctor Strange-film, de regisseur brak door in het horrorgenre. Nu laat hij dan ook weten dat hij maar wat graag een Stephen King boek wil verfilmen.

Raimi werd beroemd dankzij The Evil Dead franchise. Hij is een gigantische fan van het horrorgenre en het is dan ook niet voor niets dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness Marvels eerste horrorfilm wordt genoemd.

Meer horror
Raimi wil graag werken aan een Stephen King-project. De nodige boeken van de wereldberoemde schrijver werden al omgetoverd tot films. Denk bijvoorbeeld maar aan The Shining en Carrie, twee films waar Raimi zelf ook een grote fan van is.

"Ik zou maar wat graag werken aan een King-project" begint Raimi. "Ik hou van 'The Shining', maar dat is al verfilmd. Ook vind ik 'Carrie' geweldig, maar ook hier was iemand mij al voor. Zijn 'Night Shift' collectie is ook briljant. Er zijn gewoon zoveel werken van King waarvan films gemaakt kunnen worden!"

Misschien ooit
Raimi is dus een grote fan van King en hoopt dat ze in de toekomst de handen in elkaar kunnen slaan: "Er zijn dus heel wat films gemaakt van de boeken van King waar ik maar wat graag aan had willen meewerken. Maar wie weet gaan we op een dag wel samenwerken aan een project, ik zie dat in ieder geval wel zitten!"

NieuwsFilm

meest populair