Draco Malfoy-acteur over Harry Potter-succes: "Ik had totaal geen interesse in de rol"

Draco Malfoy-acteur over Harry Potter-succes: "Ik had totaal geen interesse in de rol"

Maar juist daarom kreeg hij hem!

Tom Felton speelt in de Harry Potter-franchise een behoorlijk grote rol. De acteur is namelijk vanaf het eerste tot het laatste deel te zien als Draco Malfoy, maar grappig genoeg had hij zelf oorspronkelijk geen enkele interesse in de rol.

Felton speelt dus Malfoy en maakt Harry Potter en zijn vrienden het leven behoorlijk lastig. Hij begint eigenlijk gewoon als een pestkop, maar zijn familie heeft ook sterke banden met Voldemort. Zo is zijn vader bijvoorbeeld een Death Eater.

Rol
Ondanks het feit dat Malfoy niet het allervriendelijkste personage speelt, werd zijn rol sterk onthaald, dat terwijl Felton zelf totaal niet zijn best deed tijdens de auditie. Tijdens een recent interview laat de acteur zich erover uit.

"Ik was een van de weinigen die nog nooit van Harry Potter had gehoord" begint Felton. "Er waren zoveel kinderen aanwezig die echt dolenthousiast waren en helemaal weg waren van de boeken, maar ik was maar nonchalant. Toch denk ik dat ik zo de rol heb gekregen".

Verhaal
Zo vervolgt hij: "Ik bedoel, tovenaars in kasten onder de trap? Het interesseerde me niet zo veel. Toch heeft dat me, denk ik, geholpen, want ik neem aan dat regisseur Chris Columbus deze desinteresse en arrogantie in mij herkende, waarvan hij dacht dat het voor Malfoy zou werken. De rest is geschiedenis!"

NieuwsFilm

meest populair