Cronenberg gaat choqueren met zijn bodyhorror 'Crimes of the Future' met Viggo Mortensen

Cronenberg gaat choqueren met zijn bodyhorror 'Crimes of the Future' met Viggo Mortensen

De regisseur weet dat de film controversieel onthaald gaat worden in Cannes.

Regisseur David Cronenberg en de geliefde acteur Viggo Mortensen hebben al heel wat keren samengewerkt. Zo wist het duo o.a. hoge ogen te gooien met Eastern Promises en A History of Violence. Ze sloegen opnieuw de handen in elkaar voor Crimes of the Future, een film die volgens Cronenberg behoorlijk gaat choqueren.

De regisseur staat namelijk bekend om zijn body horror, iets dat ook veel voorkomt in zijn nieuwe project. De film zal later deze maand zijn wereldpremière kennen tijdens het Cannes Film Festival, maar Cronenberg is er zeker van dat mensen tijdens de eerste vijf minuten van zijn film de zaal al zullen verlaten.

Reactie
Tijdens een recent interview laat de filmmaker zich over zijn film uit: "Ik wil niet dat mensen wegkijken tijdens de expliciete operatiescenes van de film, maar ik weet wel dat het zal gebeuren. Ook ben ik er bijna zeker van dat er mensen zullen weglopen in Cannes, maar ik zie dat eigenlijk als iets bijzonders".

"Er zitten namelijk meerdere behoorlijk 'sterke' scènes in de film. Een man vertelde me recentelijk nog dat hij de film had gezien maar het zo benauwd kreeg tijdens de laatste 20 minuten van de film dat hij bijna een paniekaanval kreeg!".

Choquerend
Het lijkt er dus op dat Cronenberg, eveneens bekend van The Fly, Crash en Videodrome, opnieuw gaat choqueren. Crimes of the Future speelt zich af in de nabije toekomst, waarin de mensheid zich aan heeft gepast aan de kunstmatige omgeving. Deze nieuwe vorm van evolutie verandert de natuurlijke staat van mensen, transformeert hen en verandert hun biologische samenstelling.

Dit controversiële versnelde evolutiesyndroom verspreidt zich op een hoog tempo. De performancekunstenaar Saul Tenser omarmt de veranderingen en laat nieuwe, nog onbekende organen in zijn lichaam groeien. Samen met zijn partner Caprice verwijdert hij deze organen vervolgens in een opvoering waarnaar ook de overheid kijkt.

NieuwsFilm

meest populair