Foto: Oscarwinnares Viola Davis (Suicide Squad) als gespierde vechter in 'The Woman King'

De actrice gaat eens voor iets heel anders!

Wouter Drummen 12 mei 2022 12:55 in Algemeen
Viola Davis heeft al in heel wat films geschitterd. Zo wist de actrice hoge ogen te gooien in de nodige films en won ze zelfs een Oscar voor haar prestatie in Fences. Nu gaat de geliefde actrice eens voor iets héél anders!

Davis was al eerder te zien in de nodige actiefilms, maar daarin speelde ze eigenlijk altijd een bijrol. Nu kruipt ze echter voor de eerste keer in de huid van een vechtersbaas voor de film The Woman King.

Wat te verwachten
Davis speelt Nanisca, de generaal van de Dahomey Amazons of Mino. Dit is een volledig vrouwelijk regiment in het koninkrijk Dahomey in West-Afrika. Samen met haar jonge rekruut Nawi (gespeeld door The Underground Railroad-actrice Thuso Mbedu) vecht ze voor haar land en moet ze haar geliefden beschermen.

Andere belangrijke rollen zullen worden ingevuld door Lashana Lynch, John Boyega, Sheila Atim en Hero Fiennes Tiffin. De regie is weggelegd voor Gina Prince-Bythewood, o.a. bekend van The Old Guard.

Eerste afbeelding
Empire wist het eerste kiekje van de film te bemachtigen. Dit geeft een eerste duidelijke kijk op Nanisca, die haar troepen naar de strijd leidt. Naast haar staan Lynch en Atim. De foto is hieronder te bekijken.
De film zal 16 september van dit jaar uitkomen.

NieuwsFilm