Uiterst negatieve 'Star Wars'-ontvangst was erg pijnlijk voor Ewan McGregor

Ewan McGregor vond het niet goed voelen.

Jim Pedd 13 mei 2022 20:30 in Algemeen
Ewan McGregor ging tijdens een interview in het kader van de naderende release van de serie Obi-Wan Kenobi in op de ontvangst van de prequelfilms.

Hij ging tijdens een gesprek met Total Film Magazine in op de frustraties die hij ervaren had tijdens het maken van de enorm op CGI leunende films van regisseur George Lucas. De films werden tussen 1999 en 2005 gemaakt met een hoofdrol voor McGregor als Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan Kenobi en de prequels
"Ik vond het echt moeilijk om die films te maken," gaf McGregor toe tijdens het interview. "Er was zo veel greenscreen en bluescreen. Tegen de tijd dat we Episode III maakten, was het allemaal bijna helemaal greenscreen. Als er wat set was, dan was dat om bijvoorbeeld een boek om te keren. Ze waren zo moeilijk om te maken."

De films werden niet "heel goed ontvangen. Elke keer als ze uitkwamen, werden ze afgeslacht. En ik kan je zeggen dat 't niet heel goed voelde."

Kritieken richtten zich onder meer op het excessieve gebruik van door de computer gegenereerde visuals, het acteerwerk en de dialoog die Lucas geschreven had. Veel vijandelijkheden waren gericht op personages als Jar-Jar Binks en Anakin Skywalker, al kon McGregor als Obi-Wan Kenobi rekenen op lof.

NieuwsFilm