Magnum opus van regisseur Coppola krijgt een sterrencast met Adam Driver en nog veel meer

Dat het laatste droomproject van Francis Ford Coppola episch gaat worden wisten we al. Maar met deze cast erbij moet het een film gaan worden, die de hele filmwereld op zijn kop gaat zetten

Mitchell 13 mei 2022 08:30 in Algemeen
Al meer dan twintig jaar duren de voorbereidingen van misschien wel het laatste grote werk van deze legendarische regisseur. Vandaag werd de cast voor dit epos bekendgemaakt, met niemand minder dan Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel en Jon Voight. En de mooiste naam om ertussen te zien is Laurence Fishburne, die als veertienjarige al meespeelde in Coppola's bekendste klassieker.

De nieuwe film van Francis Ford Coppola zal Megalopolis gaan heten en belooft een film te worden om niet snel te vergeten. De regisseur heeft een filmografie waar je 'u' tegen mag zeggen, en is ondanks zijn hoge leeftijd (83!) nog steeds bezig met filmmaken.

Coppola is bekend geworden van The Godfather-reeks en vele succesvolle films, zoals The Conversation en The Cotton Club. Maar zijn beroemdste film is toch wel echt Apocalypse Now, een epische hervertelling van Joseph Conrad's Heart of Darkness ten tijde van de Vietnamoorlog.

De cast
Tijdens Apocalypse Now leerde Coppola ook de jonge Laurence Fishburne kennen. Die speelde de jonge soldaat Tyrone 'Clean' Miller, en zou later onder meer bekend worden door zijn rol als Morpheus in The Matrix. Nu gaan de twee nogmaals een samenwerking aan voor Coppola's volgende film.

Waar zal deze zogenoemde laatste film van de filmlegende over gaan? Hij beschreef Megalopolis zelf als volgt: het lot van Rome achtervolgt een falende moderne wereld tijdens een episch verhaal van politieke ambitie, genie en tegenstrijdige ambities.

Met een budget van net geen 100 miljoen dollar zullen de opnames deze herfst gaan beginnen. Coppola beloofde geen film te maken die bizarre bedragen zal gaan opleveren, maar hij beloofde iets heel anders: een film die nog generaties lang besproken zal gaan worden en de wereld ertoe kan zetten dingen te veranderen.

Een grote belofte, en of het ook zal gaan lukken? Het lijkt een onmogelijkheid in het huidige Hollywood-klimaat. Maar als iemand het kan, is het Francis Ford Coppola wel.

NieuwsFilm