Zack Snyder lijkt onterecht zijn twee Oscars gewonnen te hebben

De kans is groot dat er met de resultaten geknoeid werd.

Wouter Drummen 13 mei 2022 20:30 in Algemeen
De Academy weet elk jaar wel weer op een ietwat speciale en bizarre manier in het nieuws te komen. Dit jaar was het weer raak, toen maar liefst 8 categorieën niet live werden uitgezonden, ook al werden twee categorieën genaamd Best Cheer Moment en Fan Favorite Movie toegevoegd, maar misschien dat deze twee nu alweer verdwijnen.

De nodige filmtalenten vonden het namelijk belachelijk dat niet alle Oscars live werden uitgezonden, waardoor de Academy behoorlijk wat kritiek kreeg te verduren. Nu is er weer een nieuwe controverse, aangezien Zack Snyder misschien niet eens had moeten winnen.

Verassing
Eigenlijk dacht iedereen wel dat het Best Cheer Moment en de Fan Favorite Movie naar Marvels uiterst succesvolle Spider-Man: No Way Home zou gaan, maar niks bleek minder waar. Snyder won namelijk beide prijzen met Zack Snyder's Justice League en met Army of the Dead.

Snyder was natuurlijk in zijn nopjes, aangezien het de eerste keer in zijn carrière was dat hij een (of beter gezegd twee) van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis mocht nemen. Beide films staan dan ook bijvoorbeeld in de categorie Oscarwinnaars op IMDb.

Bots
Toch lijkt het er nu op dat Snyder niet had moeten winnen. De geldigheid van de stemmen wordt nu namelijk in twijfel getrokken, aangezien het erop lijkt dat geen echte mensen maar 'bots' op zijn films hebben gestemd.

Een programma genaamd Tweetbinder, dat zoekt naar nepaccounts, kwam er namelijk achter dat er duizenden valse stemmen zijn uitgebracht. Professor David Kirsch, gespecialiseerd in bots, zegt hetzelfde: "Het lijkt erop dat deze stemmen niet zijn uitgebracht door echte mensen".

Wat nu?
Vooralsnog houdt de Academy zich aan de peilingresultaten, maar een onderzoek is dus wel gaande om te kijken of Snyder zijn twee Oscars mag houden. De twee nieuwe categorieën waren sowieso al controversieel, maar nu is al helemaal verre van zeker ook de Academy hiermee door wil gaan.

De resultaten voor beide categorieën lijken namelijk makkelijk gemanipuleerd te kunnen worden. Zo stemden duizenden Camila Cabello-fans op Cinderella in de hoop een Oscar voor de actrice in de wacht te kunnen slepen. Ook Minamata met Johnny Depp kwam uit op de derde plaats, terwijl deze film pas op 11 februari uitkwam. Ook hiervan wordt dus gedacht dat vele Depp fans stemden op deze film zonder deze überhaupt gezien te hebben.

NieuwsFilm