Teaser trailer voor verfilming bestseller 'De Acht Bergen'

De nieuwe film van Felix van Groeningen (De Helaasheid der Dingen).

Bram de Groot 13 mei 2022 15:06 in Video
Hieronder zie je de eerste trailer voor de verfilming van het boek Le Otto Montagne uit 2019 van Paolo Cognetti. Het boek is met recht een internationale bestseller te noemen. Het werd in meer dan 40 landen uitgebracht. In Nederland en Vlaanderen werden al meer dan 300.000 exemplaren verkocht.

In het Nederlands vertaald De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar.

Een film gaat over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

Teaser trailer De Acht Bergen
Het echtpaar Felix van Groeningen (De Helaasheid der Dingen, The Broken Circle Breakdown) en Charlotte Vandermeersch (Loft, De Helaasheid der Dingen) tekende voor zowel het script als de regie van De Acht Bergen van de Italiaans-Belgisch-Franse film.

De Italiaanse cast wordt aangevoerd door Luca Marinelli en Alessandro Borghi. Later dit jaar moet de film in de Nederlandse bioscopen verschijnen.NieuwsFilm