Dit gaat 'Star Wars' nooit meer doen volgens Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy

Dit gaat 'Star Wars' nooit meer doen volgens Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy

Solo: A Star Wars Story maakt duidelijk dat niemand meer opnieuw gecast wordt.

De Star Wars-franchise heeft tot heel wat materiaal geleid de afgelopen paar jaren. Zo zagen we jongere en oudere versies van iconische personages.

De film Solo: A Star Wars Story was echter de eerste spin-off die diende als oorsprongsverhaal voor een geliefd personage. Ondanks een relatief prima ontvangst, was het de slechtst verdienende Star Wars-film in de geschiedenis.

Star Wars
Kathleen Kennedy vertelde tijdens een uitgebreid interview met Vanity Fair, dat het opnieuw casten van een iconisch personage voorlopig niet meer zomaar gebeurt.

Met Solo: A Star Wars Story werd duidelijk geprobeerd het succes van Harrison Ford te herhalen in de vorm van Alden Ehrenreich. Hoewel hij een prima rol speelde en het echt goed deed als jonge Han Solo, was het voor fans niet genoeg.

"Er zijn momenten onderweg, waarop je iets leert," begon Kennedy daarover. "Nu lijkt het enorm duidelijk dat we dat niet kunnen doen."

Ze zegt daarmee niet dat er nooit meer een Star Wars-oorsprongsverhaal komt, of dat de franchise acteurs cast die jongere versies van vastgestelde acteurs spelen. Maar wel dat hier minder nadruk op gelegd zal worden.

NieuwsFilm

meest populair