'Star Wars' zegt definitief vaarwel tegen de Skywalker-familie

'Star Wars' zegt definitief vaarwel tegen de Skywalker-familie

Zeg maar dag.

Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy heeft breed verteld over de toekomst van de Star Wars-franchise. Volgens haar is het cruciaal dat de franchise afstapt van de films over de Skywalker-familie.

Sinds Disney Lucasfilm overnam, refereert het bedrijf naar de drie trilogieën als de Skywalker Saga. De films vertellen een min of meer voortdurend en aan elkaar verbonden verhaal. De Skywalker-saga omvat ook een paar spin-offs, en draait dus om zowat alleen maar dezelfde personages.

Star Wars-toekomst
Om de toekomst van de Star Wars-franchise te waarborgen, kiest Lucasfilm er nu echter voor om verder te gaan en het te doen zonder.

In een interview met Vanity Fair vertelt Kathleen Kennedy dat de toekomst van de Star Wars-franchise afhangt van het verder gaan buiten de Skywalker Saga.

"Ik denk dat het cruciaal is. Als je enkel binnen het construct van de verhalen van George blijft hangen, daarmee aan de slag gaat, is verkeerd. Het is aan ons om door te gaan, om verder te blijven gaan en een verbondenheid te behouden met de Skywalker-saga. Dat vereist nu veel tijd en veel energie om te waarborgen."

NieuwsFilm

meest populair