Superheldenfilm geschrapt, is het DC Extended Universe weer in problemen?

Superheldenfilm geschrapt, is het DC Extended Universe weer in problemen?

Wonder Twins blijft een comic.

Warner Bros. heet door een fusie sinds kort Warner Bros. Discovery en dat heeft achter de schermen heel wat gevolgen. Recent werden heel wat plannen van de zender The CW geschrapt en ook de films gebaseerd op de strips van DC Comics lijken onder een vergrootglas te liggen.

Toch wil Zaslav dat er meer actie komt. The Wall Street Journal meldt namelijk dat de grote baas wil dat Warner Bros. Pictures zo'n 20-25 films per jaar uitbrengt, tegenover 17 vorig jaar. Hij ziet ook geen heil in dat films exclusief voor HBO Max worden gemaakt. Bioscoopfilms zouden simpelweg beter scoren dan originele films.

Een eerste actie is er al. Onder bewind van de nieuwe CEO David Zaslav is er namelijk een streep gezet door het recent aangekondigde Wonder Twins.

Pijnlijk voor recent aangekondigde acteurs
Het is vooral pijnlijk voor Riverdale-hoofdrolspeler K.J. Apa en 1883-actrice Isabel May die recent werden aangekondigd als de hoofdrolspelers. De film zou volgens The Wall Street Journal een budget krijgen van $75 miljoen dollar.

Nu wordt er door media verwacht dat de film Batgirl, die eigenlijk dit jaar op HBO Max moet verschijnen, alsnog een bioscooprelease krijgt. Hierover volgt mogelijk later nog meer.

Volgens The Wall Street Journal wil Warner Bros. Discovery nu ook meer films maken zoals Joker en wordt er prioriteit gegeven aan een nieuwe Superman-film.

NieuwsFilm

meest populair