Netflix koopt nieuwste film van 'Harry Potter'-regisseur

De film van David Yates heeft de hoofdrol voor Emily Blunt.

Bram de Groot 22 mei 2022 20:30 in Algemeen
Netflix heeft een opvallende deal gesloten door de film Pain Hustlers te kopen voor zo'n 50 miljoen dollar. Pain Hustlers is de volgende film van filmmaker David Yates die zijn naam de afgelopen jaren verbond aan de Fantastic Beasts-films.

Netflix verkrijgt de wereldwijde rechten op de samenzweringsfilm waarin de hoofdrol is weggelegd voor actrice Emily Blunt (A Quiet Place, Jungle Cruise). De streamingdienst pikte de rechten op in Cannes waar het jaarlijkse filmfestival plaatsvindt.

David Yates' Pain Hustlers met Emily Blunt
De film heeft een script van The True American-schrijver Wells Tower en de film wordt geproduceerd door Lawrence Gray via zijn Gray Matter Productions-banner en Wychwood Pictures. Er is al een beschrijving:

"Dromend van een beter leven voor haar en haar jonge dochter, krijgt voortijdige schoolverlater Liza Drake (Blunt) een baan bij een falende farmaceutische start-up in Centraal-Florida.

Liza's charme, lef en gedrevenheid geven het bedrijf een enorme boost en dit brengt Liza naar een rijk leven, waar ze al snel het middelpunt wordt van een criminele samenzwering met dodelijke gevolgen.

In de stijl van The Big Short, American Hustle en The Wolf of Wall Street moet Pain Hustlers een hilarische, dramatische en wilde reis worden naar het corrupte hart van de Amerikaanse droom."

NieuwsFilm