Eerste recensies George Millers 'Three Thousand Years of Longing': Kijken of skippen?

Is Three Thousand Years of Longing een succes?

Jim Pedd 23 mei 2022 09:13 in Featured
Three Thousand Years of Longing is in Cannes voor het eerst vertoond. Meteen verschenen recensies online van deze nieuwe film van regisseur George Miller.

In Three Thousand Years of Longing volgen we Dr. Alithea Binnie. Zij is een academicus, tevreden met het leven en vooral ook een wezen van de reden. Als ze een Djinn tegen het lijf loopt, die haar drie wensen aanbiedt in ruil voor zijn vrijheid, staat ze voor twee problemen. Allereerst betwijfelt ze dat hij echt is, en op de tweede plaats weet ze, omdat ze geleerde in verhalen en mythologie is, dat alle verhalen over wensen draaien om dingen die mis gaan. De Djinn bepleit zijn zaak door fantastische verhalen van zijn verleden te vertellen. Uiteindelijk gaat ze overstag met een wens die hen beiden verrast.

Three Thousand Years of Longing-recensies
Is dit magische verhaal van Miller een succes? We duiken in de recensies:

TIME Magazine: "Hoewel Three Thousand Years of Longing heel wat bijzondere beelden biedt, dringt de pijl die vanuit zijn machtige boog geschoten wordt niet zo diep door als hij zou moeten."

The Guardian: "George Miller heeft het recht verdiend om wat hij ook maar wil te maken, en naar de hel voor fans die meer road warrior films eisen. Ik denk dat hij deze film voor zichzelf gemaakt heeft. En ik denk dat hij precies geworden is wat hij voor ogen had."

That Shelf: "George Millers film gaat over het verhaal van liefde en liefde van verhaal, met mythische, maar tegelijk bijzonder geaarde en fundamentele verhalen. Visueel rijk, maar zonder dat sprankeltjes het echt magisch laten voelen."

The Playlist: "George Miller keert terug met een bijzonder banket aan verhalen in dienst van het vertellen van verhalen."

NieuwsFilm