Darth Vader-ster over de grootste kritiek rond de 'Star Wars'-prequels

Hayden Christensen vindt het maar onzin.

Jim Pedd 26 mei 2022 07:23 in Algemeen
De Star Wars-prequelfilms behoorden tot de projecten waar in de recente cinemageschiedenis misschien wel het meest naar uitgekeken werd. Het publiek dat opgroeide met de oorspronkelijke films was echter om talloze redenen teleurgesteld in het werk van regisseur George Lucas.

Een van de punten die vooral veel kritiek kreeg, was het dialoog van de Star Wars-films. Maar volgens acteur Hayden Christensen is dat onterecht.

Star Wars-kritiek
"George Lucas heeft zo'n unieke wereld geschapen, waarin alles zo specifiek is. Van de manier waarop de personages eruit zien, tot de manier waarop ze spreken. En voor mijn gevoel raken mensen dat soms uit het oog en verwachten ze dat zij hetzelfde praten zoals wij dat doen. Maar dat was niet het doel," deelde Christensen.

Hij kijkt nog met warme gevoelens terug naar de tijd dat hij werkte met Lucas. "Hij was heel erg een mentorfiguur voor mij, en had altijd alle tijd voor mij. Ik heb echt een goede band opgebouwd met zijn familie, en mijn familie is erg hecht geworden met die van hem."

Lucas zei ook: "De indruk die ik van hem kreeg, was dat als zij het niets vonden, ze het dan niet goed 'begrepen'. En dat was goed genoeg voor mij. Het voelde als een opwindende kans, een no-brainer."

NieuwsFilm