Bioscooppubliek loopt geschokt weg bij 'Crimes of the Future'

Horrorfilm raakt publiek in Cannes, maar of dat positief is.

Bram de Groot 26 mei 2022 22:30 in Algemeen
De body-horrorfilm Crimes of the Future van regisseur David Cronenberg kreeg een staande ovatie van zeven minuten in Cannes. Dit gebeurt wel vaker bij goed ontvangen films. Er waren echter ook weglopers.

In Crimes of the Future, met rollen voor Viggo Mortensen, Kristen Stewart en Léa Seydoux, zien we hoe een toekomstige samenleving op een merkwaardige wijze omgaat met de biologische samenstelling van de mens.

Weglopers door zeer heftige scènes
"Er is een aantal zeer heftige scènes. Ik weet zeker dat tijdens de eerste vijf minuten al mensen weglopen. Daar ben ik heel zeker van," vertelde Cronenberg tijdens een persbijeenkomst in Cannes.

"Sommige mensen die de film hebben gezien, hebben gezegd dat ze denken dat de laatste 20 minuten erg zwaar zullen zijn voor mensen, en dat er velen gaan weglopen," vervolgde de regisseur. "Een man zei dat hij bijna een paniekaanval kreeg."

En zo geschiedde. Tijdens de première tijdens het Cannes Filmfestival 2022 zijn er mensen uit de zaal weggelopen. Het is duidelijk dat je een sterke maag moet hebben. Crimes of the Future staat in Nederland gepland voor 2 juli. Hieronder de trailer.NieuwsFilm