'Goodfellas'-acteur Ray Liotta plotseling overleden

Liotta was een vast gezicht in vele uiteenlopende (misdaad)films.

Bram de Groot 26 mei 2022 18:11 in Algemeen
Acteur Ray Liotta was het belangrijkste gezicht in misschien wel de beste misdaadfilm die er ooit gemaakt is, Goodfellas uit 1990. Hij speelde in Henry Hill in de film van regisseur Martin Scorsese. Vandaag is de acteur overleden.

Liotta was in nog veel meer grote titels te zien. Zo had hij rollen in Field of Dreams, Blow, Cop Land, John Q, Hannibal,The Place beyond the Pines, Sin City: A Dame to Kill For en The Iceman. Maar hij had ook de nodige rollen in tv-series.

Zo won Liotta in 2005 een Primetime Emmy Award voor zijn gastrol in de serie ER. Andere series waarin de acteur te zien was, zijn onder meer Texas Rising, The Rat Pack, Smith en Hanna. In de gamewereld maakte hij naam met zijn werk voor Grand Theft Auto: Vice City.

Overleden in zijn slaap
Liotta werd 67 jaar en volgens Deadline stierf de acteur naar verluidt in zijn slaap in de Dominicaanse Republiek. Hij was daar voor de productie van een nieuwe film, de thriller Dangerous Waters van regisseur John Barr.

Op IMDb staat vermeld dat de serie Black Bird met ook Taron Egerton binnenkort op Apple TV+ moet verschijnen. De films El Tonto van Charlie Day en Cocaine Bear van Elizabeth Banks had de acteur al opgenomen.

Naast Dangerous Waters staan de titels The Substance en April 29, 1992 op 'filming'.NieuwsFilm

meest populair